28.11.2022

Bizden Haberler'in Yeni Sayısı Yayınlandı!

3 dk

Koç Holding’in kurumsal dergisi Bizden Haberler’in 510. sayısı yayınlandı. Derginin yeni sayısında Koç Holding’in orman yangınlarıyla mücadeleye somut katkı sağlayacak yapay zekâ temelli bir modelin geliştirilmesinde küresel sorumluluk üstlenmesini konu alan haber dosyası öne çıkıyor. KoçDigital’in ileri analitik ve yapay zekâ alanındaki yetkinliklerinin kullanıldığı modelde Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve farklı alanlardan akademisyenlerle iş birliği yapılıyor.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp’in ABD Merkez Bankası Fed’in önümüzdeki dönemdeki olası adımlarını ve bunların küresel ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirdiği röportaj, Bizden Haberler’in yeni sayısında yer alıyor. Koç Holding’in "teknoloji ve inovasyondaki cinsiyet uçurumunu kapatmak amacıyla kadınlar tarafından yönetilen girişimlerle iş birlikleri kurulmasını destekleme" taahhüdü kapsamında hayata geçirdiği BOOST: Kadın Teknoloji Girişimcileri Programı’nı kazanan Hub21’in Kurucu Ortağı Didem Cikse ile söyleşi, Bizden Haberler’in okuyucularıyla buluşuyor.

Avrupa’nın farklı yerlerine yolculuk eden mektup ve evrak çantalarını hikâyeleştiren ve Sadberk Hanım Müzesi’nde 31 Mayıs 2023’e kadar devam edecek “Arkadaşım İçin” sergisine, Ekho ve Narkissos'un karşılıksız aşklarını konu alan mitten hareketle, yurt içi ve yurt dışından toplam 44 sanatçının 120’ye yakın eserinden oluşturulan Meşher’deki “Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?" sergisine ilişkin detaylar da Bizden Haberler’in son sayısında.

Derginin yeni sayısında öne çıkan konu başlıkları şöyle:
  • Mustafa V. Koç Spor Ödülü, “Adım Adım” iyilik peşinde koşanların oldu
  • Koç Holding, küresel bir mesele hâline gelen orman yangınlarıyla mücadelede sorumluluk üstleniyor
  • Prof. Dr. Selva Demiralp: Fed, ayağını ne zaman frenden çekecek?
  • Hub21 Kurucu Ortağı Didem Cikse: “Genç nesiller için elimizden gelenin en iyisini yapmak görevimiz”
  • Tarihi çantaların büyük buluşması: “Arkadaşım İçin” sergisi
  • Mitolojik bir aşkın izinde: “Ben Kimse. Sen De Mi Kimsesin?”
  • Derginin tamamını okumak için linke tıklayabilirsiniz.