07.04.2023

Koç Holding Deprem Bölgesine Desteğini Aralıksız Sürdürüyor

3 dk

Büyük deprem felaketinin meydana geldiği ilk günden bu yana yaraları sarmak için Topluluk Şirketleriyle büyük bir dayanışma içinde hareket eden Koç Holding, bölgeye desteğini aralıksız sürdürüyor.

CEO'muz Levent Çakıroğlu liderliğinde, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörümüz Burçin Girit, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanımız Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Otomotiv Grubu Başkanımız Haydar Yenigün, Enerji Grubu Başkanımız Yağız Eyüboğlu, Denetim Grubu Başkanımız Kemal Uzun, İnsan Kaynakları Direktörümüz Umut Günal, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Arçelik Türkiye Saha Operasyonları Direktörü Orhan Çavuşoğlu ve Opet Genel Müdürü Özgür Kahramanzade'nin de aralarında bulunduğu yöneticilerimiz Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret ederek devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Koç Topluluğu otomotiv ve enerji grubu bayileriyle görüşmeler gerçekleştiren yöneticilerimiz, çadır kentleri de ziyaret ederek Topluluk Şirketlerimizin faaliyetlerine, hijyen ve yemek tırlarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Yöneticilerimiz, deprem bölgesindeki üç farklı şehirde Koç Topluluğu tarafından kurulum çalışmaları devam eden yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin adet konteynerden oluşan ve sosyal imkânları da barındıracak konteyner kentlerin saha ziyaretlerini gerçekleştirdi.

CEO'muz Levent Çakıroğlu yaptığı açıklamada “Ülkemizin iyileşme sürecine katkı sağlamayı sürdürüyoruz” derken, “Bölgeye gerçekleştirdiğimiz her ziyaret bu felaketin büyüklüğünü ve desteğimizin aralıksız sürmesinin önemini gösteriyor. Tam teşekküllü konteyner kentlerimizin deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla hızla buluşması için çalışmalarımız devam ediyor. Her bir kentimizi sosyal imkânları barındıran kapsayıcı yaşam alanları olarak inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Koç Holding'in Topluluk Şirketleriyle birlikte hayata geçirdiği konteyner kentlerin tasarımında kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engelliler dâhil olmak üzere farklı grupların ihtiyaçları göz önünde bulunduruluyor. Konteyner kentler ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları iş birliğinde oluşturuluyor. Psiko-sosyal destek alanları, istihdam olanakları yaratan uygulamalar, kadınların ekonomiye katılacakları ve gelir elde edebilecekleri faaliyetler, kent sakinlerinin ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak gelişim programları, çocukların duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek aktivite ve oyun alanları ile çocuk ve gençlerin eğitime kesintisiz devamlarını sağlayacak programlar üzerinde de çalışılıyor.